Hotelurile Alfa și Beta din Saturn vor fi transformate în locuințe

Compania City Est Cliner SRL, deținută de cetățeanul chinez You Kelin, intenționează să supraetajeze hotelurile Alfa și Beta din stațiunea Saturn, plus o recompartimentare a camerelor, astfel încât acestea să poate fi transformate în locuințe. Societatea a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa proiectul privind „Supraetajare hoteluri Alfa şi Beta şi recepţia aferentă cu un nivel, compartimentare, construire balcoane şi racorduri la utilităţi, în vederea transformării în apartamente“. Cele două unităţi de cazare sunt amplasate în staţiunea Saturn, strada Henry Ignatie, FN, lot 1 şi 2.

Conform documentației depuse fiecare dintre aceste hoteluri va avea în jur de 90 de garsoniere, cu o suprafață în jur de 21 mp, și 78 de apartamente cu o surafață de aproximativ 33 mp. În plus vor fi construite balcoane suplimentare.

APM Constanţa a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului privind proiectul mai sus amintit.