Lucrări de fundaţii la proiectul de 4 clădiri de birouri de lângă Politehnică

Cu Popp şi Asociaţii la structuri şi Westfourth Architecture pe arhitectură, dezvoltatorul Skanska lucrează la fundaţia Campus 6 de lângă staţia de metrou Politehnica şi mall AFI Cotroceni, proiect care va avea patru clădiri de birouri.

Printre fazele de început se numără lucrările de excavaţie preliminară şi sprijiniri cu piloţi de susţinere.

Skanska 2

Ca proiectant de instalaţii a fost ales MC General Construct din Bucureşti.

Skanska a cumpărat terenul de 21.000 de mp în toamna anului 2015 de la oamenii de afaceri Ion Rădulea ( proprietarul Sema Parc), Alain Bonte şi fiul său Alexis Bonte (farmaciile Centrofarm). Parcela e o parte din terenul de 7 hectare pe care a fost cândva fabrica Pumac, demolată în anul 2009.

Investiţia în prima clădire ar fi de 38 de milioane de euro, potrivit Reuters. Prima clădire va avea 11 etaje, plus două etaje subterane pentru parcări.

Întregul proiect Campus 6 (de la Iuliu Maniu nr.6), va avea patru clădiri de birouri clasa A cu o suprafață închiriabilă de 82.000 de mp.

Skanska a mai dezvoltat în România clădirile de birouri de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. E vorba despre Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri cu o suprafață de 52.000 metri pătrați. Primele două clădiri au fost vândute in anii din urmă companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri Papalekas.