Implenia a reluat lucrările la Podul de la Agigea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a anunţat că, în perioada 01.03.2017 – 27.04.2017, antreprenorul Implenia a reluat lucrările rămase de executat la Podul de la Agigea. Astfel, se vor executa lucrări de frezare asfalt, turnare beton de egalizare, înlocuire hidroizolație, turnare și compactare asfalt, vopsitorie parapet etc.

Ca urmare a execuției acestor lucrări, în perioada 01.03.2017 – 27.04.2017 circulaţia rutieră se va restricționa pe podul de la Agigea, pe calea Agigea – Constanța. Traficul pe pod se va desfășura astfel:

Ø pe calea de deplasare Constanța – Agigea, în ambele sensuri, pe câte o bandă de circulație;
Ø viteza de circulație va fi limitată la 50km/h pe toată lungimea podului;
Ø pentru autovehiculele cu MTMA>10t se impune păstrarea distanței de 80 m între ele, conform indicatoarelor montate pe teren, în vederea evitării supraîncărcării podului.

Pentru evitarea ambuteiajelor participanții la trafic pot utiliza ca rută alternativă:

Nod rutier A4 ( intersecţie cu DN 39 ), Agigea – A4 ( intrare port Constanţa Sud ) – podul nou peste Canal Dunăre Marea Neagră – bretea acces la DN 39 (Eforie Nord – Agigea) – DN 38 ( Agigea – Negru Vodă).

În cursul anului 2016, antreprenorul a finalizat înlocuirea hobanelor, traficul fiind redeschis în data de 30.11.2016

Compania își cere scuze participanților la trafic pentru disconfortul creat și îi roagă, în același timp, pe conducătorii auto să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară.