Metrorex deschide două stații de pe Magistrala 4 de metrou

Metrorex inaugurează vineri, 31 martie, staţiile Străuleşti şi Laminorului de pe Magistrala 4, conform anunțului companiei. Într-o declarație dată Economica.net de Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucureşti-Ilfov au propus admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor, cu observaţii care fac referire la lucrări nefinalizate, care nu sunt de natură să afecteze utilizarea lucrării (obiectivului de investiţie), conform destinaţiei sale.

Inaugurarea celor două stații a fost pregătită inițial pentru data de 19 decemrbie 2016. Proiectul Magistrala 4 de metrou – Gara de Nord – Lac Străuleşti: Secţiunea Parc Bazilescu – Lac Străuleşti realizează extinderea M4 în zona de nord a Bucureştiului cu încă două staţii, Laminorului şi Străuleşti, cu tunelele şi galeriile de legătură aferente, un terminal intermodal, un Park&Ride şi un depou.

Lungimea totală a secţiunii va fi de 2,1 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de 1,115 miliarde de lei (252,4 milioane de euro).