Podul de peste Dunăre de la Brăila va fi licitat la mijlocul acestui an

Licitația pentru proiectarea și execuția podului de peste Dunăre de la Brăila va fi organizată în vara acestui an. Costurile totale de construcție se ridică undeva la 500 milioane de euro.

„Mai avem un pas de trecut în ceea ce înseamnă avizarea HG-ului de indicatori. După acest pas, avem de gând să iniţiem procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie a acestui obiectiv, în valoare de 488 de milioane de euro”, a declarat Ștefan Ioniță, directorul Companiei Naționale de Administrație a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Premierul Sorin Grindeanu a spus recent la Tulcea că podul de la Brăila este prins în Masterplanul de transporturi și în imediata perioadă se va termina studiul de fezabilitate. Documentația este spre finalizare și mai-iunie, proiectarea și execuția vor fi urcate pe SEAP, a afirmat Grindeanu.

Investiția va fi suportată din bugetul alocat de Programul Operațional de Infrastructură Mare mecanismului financiar Investiții Teritorial Integrate (ITI)-Delta Dunării.

Construirea podului peste Dunăre este unul dintre cele mai vechi obiective anunțate de autoritățile din județele Brăila, Tulcea și Galați, pentru care până în prezent s-au realizat mai multe studii de prefezabilitate și fezabilitate.