Turcii care dețin Arctic investesc 471 de milioane de lei într-o fabrică nouă, la Ulmi, Dâmbovița

Compania turcă Arcelik, proprietarul mărcii Arctic, a anunţat că va construi o fabrică în comuna Ulmi din județul Dâmboviţa, unde a cumpărat 70 de hectare. Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea acestui proiect este de 471 milioane de lei. Fabrica va produce maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, precum şi cuptoare cu microunde.

“Această investiţie ne va permite să transformăm România într-un hub de producţie pentru întreaga Europă. Noua fabrică de maşini de spălat rufe are potenţialul de a transforma România într-o forţă globală în industria electrocasnicelor, întrucât va creşte capacitatea de producţie a Arctic în România. Proiectul reprezintă o investiţie importantă a grupului Arçelik pentru economia României, în ceea ce priveşte valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii în zonă şi dezvoltarea profesională a forţei de lucru locale”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Potrivit datelor companiei, până în 2024, proiectul va crea 480 de locuri de muncă în judeţul Dâmboviţa, cu planuri de dezvoltare ulterioară. ”Adiţional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de şomaj din România, această investiţie va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forţei de lucru, dar şi atragerea unor noi investitori în zonă”, a declarat şi Nihat Bayiz, Director General Arctic.

Noua fabrică de maşini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producţie din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

Conform lui Alexandrul Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, este vorba despre cea mai mare fabrică de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde din Europa. Fabrica va fi construită cu tehnologie nepoluantă, care respectă toate normele de protecţie a mediului şi această investiţie, în momentul în care va fi gata toată, va genera circa 4.000 de locuri de muncă. Acesta susține că în opt-zece luni de zile de la emiterea autorizaţiei, unitatea va avea prima capacitate funcţională.

Grupul Arcelik controlează fabrica producătoare de electrocasnice Arctic Găeşti şi este unul dintre exportatorii importanţi din România, frigiderele mergând în circa 60 de ţări.