În ce stadiu se află proiectul construcției metroului până la aeroportul Otopeni

Proiectul Magistralei 6 de metrou 1 Mai-Aeroportul Henri Coandă se află în acest moment la stadiul derulării contractului de proiectare, asistență tehnică și supervizare lucrări, a declarat directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

„S-a revizuit studiul de fezabilitate si au fost aprobati prin HG indicatorii tehnico – economici ai investitiei”, a spus Aldea, în cadrul Forumului de Tehnologii şi Servicii Railway PRO, organizat de Railway PRO, Club Feroviar şi Asociaţia Industriei Feroviare din România. Pentru proiect, s-a realizat proiectarea preliminară, se revizuiește documentatia de atribuire conform noii legi a achizitiilor publice sectoriale și se întocmește caietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de consultanță necesare realizării exproprierilor.

La finele anului trecut, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou Gara de Nord – Aeroport Otopeni. Proiectul a fost propus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020. Valoarea acestuia este de peste 1 miliard de euro, fără TVA, și vizează construcția a 14,2 km de linie și 12 stații, deservite de 12 trenuri. Metrorex susține că lucrările ar putea să fie demarare începand cu sfârșitul lui 2017 și ar urma să fie pusă în functiune la 48 de luni de la începerea lucrărilor.