Fabrica de scaune de la Satu Mare a fost demolată. Îi ia locul un magazin Kaufland

Halele fostei fabrici de scaune din Satu Mare, situate pe bulevardul Henri Coandă, au fost demolate și pe locul ce va fi curățat urmează să se construiască un magazin Kaufland, scrie www.gazetanord-vest.ro. Activitatea de demolare a început în luna ianuarie iar în acest moment totul este plin de moloz.

Conform sursei citate, până pe data de 15 mai, firma care a demolat aceste hale trebuie să transporte tot molozul de acolo și să predea amplasamentul în condiții proprii pentru construire. Cel mai probabil, lucrările de construire, în primă fază, a hipermarketului Kaufland II vor începe în jurul datei de 1 iunie 2017. În funcție de cât de repede se vor mișca, noul hipermarket ar putea fi inaugurat până de Crăciun, în cel mai optimist mod, sau până în vara anului viitor.

Planul urbanistic arată că pe fosta platformă a ”fabricii de scaune” în prima etapă se va construi un corp de clădire și vor fi amenajate un număr de 176 de locuri de parcare. Suprafața magazinului Kaufland va fi de 4.365 de metri pătrați.

În cea de-a doua etapă a construcției, preconizată pentru 2018, va fi construită galerie comercială, care ar urma să găzduiască outlet-uri ale unor brand-uri internaționale precum New Yorker sau Decathlon. De asemenea, vor mai fi amenajate alte 144 de locuri de parcare.