Clădire de 8 etaje lângă ASE, pe Calea Dorobanților

O nouă clădire se ridică pe Calea Dorobanţilor(*), tocmai peste drum de Cambridge School, lângă Ambasada Serbiei. Proiectul este devoltat de Primavera Development, printre ai cărei acţionari au fost în ultima perioadă vestiţii oameni de afaceri Emil Tănăsoiu și Daniel Tănăsoiu şi  olandezul Eelko Kortaweg.

Românii sunt cunoscuţi în piaţa imobiliară în primul rând pentru dezvoltarea şi vânzarea pentru 100 milioane euro a parcului de afaceri S-Park din apropiere de Casa Presei. Noul imobil va fi construit pe un teren de aproximativ 2.200 metri pătrați.

Beneficiarii și dezvoltatorii proiectului sunt Emil Tănăsoiu și Daniel Tănăsoiu (tată şi fiu), acționari la Primavera Development și la firma de construcții ACMS. Amintim că familia Tănăsoiu deține și terenul de la Răzoare pe care a fost propusă ridicarea unui turn cu 20 de etaje.

Primavera a dezvoltat mai multe proiecte de birouri pe piaţa locală, cel mai mare dintre acestea rămânând totuşi parcul de afaceri S-Park din zona Piaţa Presei Libere, vândut celor de la  Immofinanz.

Investitorii au mai vândut grupului din care face parte Mega Image terenul din Piaţa Sudului dar au mai vândut şi clădirea în care se află sediul companiei Danone din Colentina. Tot în anii din urmă, Primavera a cumpărat, alături de alţi investitori, un teren unde a fost fabrica de pâine Spicul din Grozăveşti şi unde acum se dezvoltă clădiri de birouri dar şi terenul de 2.200 mp de pe Calea Dorobanţilor unde acum au început lucrările de construcţie. Foarte pe scurt, trecem în revistă şi participanţii la lucrări. Antreprenor General este ACMS, proiectant structură Incona, de partea de arhitectură se ocupă Ideart iar pe instalaţii MC General Construct Engineering. De fundaţii speciale, aşa cum se poate vedea şi din fotografie, se ocupă renumita companie de profil SBR Soletanche Bachy Fundaţii.

* Acest articol a apărut în ediţia print a revistei Constructiv din luna mai