Clădire de birouri de lângă Herăstrău, vândută proprietarilor McDonald’s

Clădirea de nouă etaje de pe strada Nicolae Caramfil în care e şi Ponderas Academic Hospital, Intesa San Paolo, Samsung şi alţi chiriaşi, a fost cumpărată de Hili Properties cu peste 30 de milioane de euro.

Hili Properties și Premier Restaurants România (care deţine restaurantele McDonald’s în România,) fac parte din Hili Ventures.

Clădirea ART Business Center a fost vândută de omul de afaceri Ion Chirescu, care controlează firma de proiectare şi construcţii Art Group. De altfel, acesta nu e la prima vânzare de acest fel. El a mai vândut la începutul crizei imobiliare locale şi clădirea Buzeşti Business Center, din apropierea Pieţei Victoriei din Capitală, într-o tranzacţie estimată în presă la 20 de milioane de euro.

Revenind la actuala tranzacţie, clădirea din nordul Bucureștiului are nouă etaje, 18.600 de metri pătrați de suprafață închiriabilă și ocupă o amprentă de 3.400 de metri pătrați. Pe trei etaje subterane există 407 locuri de parcare.

Hili Properties și Premier Restaurants România fac parte din Hili Ventures, un grup divers de companii cu sediul în Malta.

În prezent, spațiul ART Business Center este închiriat în proporție de 100%, principalul chiriaș al ART Business Center fiind Ponderas Academic Hospital, care a fost preluat recent de Rețeaua Privată de Sănătate „Regina Maria” , cel de-al doilea cel mai mare grup de clinici private din România. Ponderas Academic Hospital a investit masiv în amenajarea facilităților din această clădire.

Intesa San Paolo Bank este al doilea cel mai mare chiriaș al ART Business Center, cu sediul central în clădire. Bet Active Concept, Kinetic Sport Medicine, Daas Impex, Topanel și Samsung ocupă, de asemenea, spațiu în ART Business Center.

„ART Business Center nu numai că adaugă o valoare semnificativă portofoliului nostru, evaluat acum la aproape 100 de milioane de euro, dar ne extinde în același timp amprenta asupra României”, a declarat Margrith Lutschg Emmenegger, Hili Properties Chair și Chief Executive Officer.

Hili Properties, divizia de real estate a companiei Hili Ventures, deține și administrează o colecție strategică de proprietăți comerciale pentru închiriere în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul companiei cuprinde clădiri de afaceri, spații de birouri în cartierele comerciale principale și spații în care funcționează restaurante McDonald’s. Restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital plc, divizia McDonald’s a Hili Ventures. Premier Capital plc, prin filiala Premier Restaurants România, operează 68 de restaurante McDonald’s la nivel național.