Aeroportul Timișoara a primit undă verde pentru construcția unei aerogări cu două terminale

Guvernul României a aprobat în ultima ședință bugetul de investiții și cheltuieli al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara, iar 14 milioane de lei vor fi alocați pentru realizarea unei aerogări cu două terminale și renovarea actualei aerogări. Suma necesară pentru aceste lucrări este de aproximativ 10 milioane de euro.

Lucrările la noua investiţie vor începe anul viitor şi se vor derula în două etape. Prima, care se va încheia în martie 2018, presupune construirea Terminalului Sosiri Curse Externe, o investiţie de două milioane de euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 de metri pătrați. Cea de-a doua etapă – ridicarea unui nou terminal de plecări, va fi încheiată la finalul lui 2018.

Aeroportul Internațional din Timișoara este singurul din țară, în afară de Otopeni, care este în subordinea Ministerului Transporturilor. Consiliul Județean Timiș și-a exprimat intenția de a prelua aeroportul, așa cum au făcut și alte administrații județene, dar, conform ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, acest lucru nu este o prioritate în acest moment.