NEPI și Rotakt au găsit soluția pentru deblocarea construcției mall-ului de la Rm. Vâlcea

Investitorul NEPI, prin sociatatea SC Râmnicu Vâlcea Shopping City SRL, și proprietarii companiei Rotakt, Nicolae Pîrvu și Tiberius Tudora, împreune cu oficialii primăriei Rm. Vâlcea, au stabilit, după mai multe negocieri, că varianta optimă de acces către noul centru comercial din municipiul de pe malul Oltului să se facă din bulevardul Nicolae Bălcescu printr-un sens giratoriu, scrie www.voceavalcii.ro

Astfel, patronii Rotakt, în calitate de proprietari ai terenului şi clădirii afectate de sensul giratoriu au iniţiat documentaţia pentru demolarea construcţiilor de lângă sediul ABA Olt, respectiv showroom-ul în suprafaţă de 341 mp. Practic, ei au acceptat vânzarea terenului către firma Râmnicu Vâlcea Shopping City SRL. În urmă cu o lună de zile, reprezentanţii centrului comercial îl anunţaseră pe edilul Mircia Gutău că sunt dispuşi să renunţe la construcţia mall-ului dacă primăria îi va obliga să facă giratoriul, acesta putând fi construit numai dacă Rotakt-ul va ceda terenul firmei respective. “Am avut o întâlnire cu cele două părţi, la care a asistat şi secretarul primăriei. Până la urmă, aceştia s-au înţeles, semn care arată că sunt un bun negociator. Veţi vedea că acest giratoriu va avea o importanţă deosebită în zonă, va fluidiza traficul extrem de mult”, a declarat edilul Mircia Gutău.

Râmnicu Vâlcea Mall va avea o suprafaţă de 27.900 mp şi se va deschide în ultimul trimestru al anului acesta. Cel mai nou centru comercial din Vâlcea, construit de NEPI, se află pe strada Ferdinand şi se va întinde până la intersecţia cu Bd. Nicolae Bălcescu în sud şi râul Olt în est. Râmnicu Vâlcea Mall va avea o suprafaţă de 29.272 mp, din care etajul 1 va avea 6.906 mp, iar înălţimea maximă de 30 m. Parcările destinate clienţilor Râmnicu Vâlcea Mall vor fi situate la suprafaţă, 1.033 locuri în total, din care 49 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Mai mult, pentru noul centru comercial vor fi amenajate accese atât din strada Ferdinand, din sensul giratoriu Bd. Nicolae Bălcescu, cât şi din faleza râului Olt.