Primăria Rm. Vâlcea va construi două piscine acoperite

Primarul Râmnicului Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat că municipalitatea va construi în oraş două piscine acoperite destinate exclusiv copiilor de până la 15 ani care vor să înveţe să înoate, scrie Agerpres.

Edilul șef a precizat că fondurile necesare acestor investiţii vor fi prinse în bugetul de anul viitor, copii urmând să beneficieze gratuit de aceste lecţii de înot, cu un profesor antrenor ce va fi angajat de primărie.

“Suntem la faza de identificare a două spaţii, unul în cartierul Nord iar celălalt în cartierul Ostroveni, în care să amenajăm piscine acoperite, cu condiţii excelente în care copiii să înveţe să înoate. Primăria va angaja, ca şi la cluburile de fotbal, doi antrenori de înot şi sunt convins că, aşa cum este şi în statele învecinate unde este o nebunie cu aceste piscine pentru copii, şi la Râmnicu Vâlcea va fi o afluenţă mare pentru că toţi ne ducem copiii în alte judeţe ca să înveţe să înoate. Cu siguranţă vom găsim soluţiile cele mai bune şi eficiente pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv”, a spus Gutău.

El a menţionat că ideea a fost preluată de la cetăţenii oraşului, care i-au cerut de nenumărate ori să găsească soluţii pentru deschiderea în oraş a unui bazin de înot pentru elevi.