Yildiz Entegre a investit 150 de milioane de euro într-o fabrică de prelucrare a lemnului la Oarja, Argeș

Compania turcă Yildiz Entegre va inaugura joi, la Oarja, județul Argeș, o investiție de 150 de milioane de euro într-o fabrică producătoare de MDF, un lemn de o calitate superioară PAL-ulului. Fabrica de prelucrare a lemnului reprezintă una dintre cele mai mari investiţii locale pornite de la zero.

„Compania turcească Yildiz Entegre va deschide, în acest an, o nouă fabrică producătoare de MDF, în comuna Oarja din judetul Argeş. Investiţie estimată de compania Yildiz Entegre este de 150 de milioane de euro şi va genera aproximativ 450 de locuri de muncă pe plan local”, se arată în invitaţia de la evenimentul de lansare a proiectului.

Proiectul vizează în prima fază construirea unei fabrici de producție MDF (Medium Density Fibreboard este un material folosit în industria mobilei, de o calitate mai ridicată față de PAL) urmând ca ulterior investiția să fie dezvoltată prin producția de uși și parchet laminat. Se preconizează că produsele realizate în cadrul fabricii să fie livrate atât pe piața internă cât și la export. Reprezentanții Yildiz Entegre estimează că aproximativ 80% din produse vor fi exportate. Pentru realizarea proiectului, compania Yildiz Entegre a achiziționat un teren cu o suprafață de aproximativ 46 hectare.

Până în prezent, investitorul turc a lucrat în județul Ilfov. Yildiz Entegre este unul dintre cei mai mari producători mondiali de plăci de lemn, cu o capacitate de producție de 8.500 mc pe zi. Compania are sediul la Kocaeli, Turcia. Pe piața de mobilă din România, estimată la 700 de milioane de euro în 2015, se bat jucători precum Lemet, IKEA, Casa Rusu, Mobexpert, kika și Elvila.