Nokia investește 73 milioane de lei în extinderea campusului de la Timișoara

Compania finlandeză Nokia extinde campusul din Timişoara cu cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România, investiţia totală ridicându-se la peste 73 de milioane de euro. Potrivit unui comunicat de presă remis presei, compania extinde campusul din Timişoara cu cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România. “Centrul dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data şi noile tehnologii de comunicaţii mobile”, transmite compania.

În urma extinderii, noul Nokia Campus din Timişoara va avea o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi, iar investiţia totală este de peste 73 de milioane de euro.

În prezent, în Nokia Campus lucrează peste 1.300 de persoane: 600 de ingineri din departamentul de R&D, inaugurat marţi, şi peste 700 de specialişti din centrul global de operare de reţele, deschis în prima etapă de relocare a echipei din Timişoara, în decembrie 2015. Etapa finală de relocare a echipei în Nokia Campus va fi finalizată în prima jumătate a anului 2018.

“Campusul Nokia din Timişoara găzduieşte cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare (R&D) din industria de telecomunicaţii din România, precum şi unul dintre cele mai mari centre de operare de reţele multi-vendor şi cu tehnologii multiple, care oferă servicii cu valoare adăugată 24 de ore şi 7 zile pe săptămână, în şapte limbi, deservind clienţi cheie din ţări precum Franţa, Germania, Olanda, Belgia, Marea Britanie, SUA şi multe altele. În plus, este un centru de excelenţă pentru servicii de proiectare, optimizare, implementare şi întreţinere a reţelelor cu tehnologii multiple, oferind servicii end-to-end în România şi la nivel global, precum şi aplicaţii, în mod particular sisteme de mentenanţă operaţională (OSS), IoT şi customer experience”, se arată în comunicatul de presă de transmis de Nokia.

În prezent, Nokia are 1.600 de angajaţi în România şi va deschide în total 300 de poziţii noi până la finalul anului, dintre care 100 în echipele de R&D şi 200 în echipa de servicii.