Teraplast a devenit acționar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Grupul Teraplast a devenit acţionar majoritar la Depaco, odată cu achiziţia unui pachet de încă 10% din părţile sociale ale companiei.

Teraplast a finalizat săptămâna trecută achiziţia a 50% din producătorul de ţiglă Depaco, după ce Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul de preluare.

„În urmă achiziţiei, Grupul Teraplast va putea consolida în situaţiile financiare atât cifra de afaceri, cât şi profitul Depaco. Ne propunem că anul acesta vânzările Depaco să aibă o contribuţie importantă în cifra de afaceri consolidată a Grupului, premisele de creştere fiind pe de o parte dezvoltarea pe piaţă internă, iar pe de altă parte intrarea pe pieţele externe. În urmă intrării în Grupul Teraplast, Depaco vinde deja în Ungaria şi Bulgaria”, a declarat Mirela Pop, Director General Teraplast.

Compania Depaco a realizat în 2016 o cifra de afaceri de 127 milioane lei, EBITDA de 14,36 milioane lei şi un profit net de 10,31 milioane lei. În prezent, procesul de producţie din fabrică Depaco se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru ţiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi şi burlane şi pentru multe alte accesorii.
Grupul Teraplast a obţinut în 2016 o cifra de afaceri consolidată de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei şi un profit net de 39,41 milioane lei. Pentru anul 2017 Grupul şi-a propus o cifra de afaceri consolidată de 434,6 milioane lei şi o EBITDA de 63,3 milioane lei.