Impact ia 12 milioane de euro de la Credit Value Investments pentru a cumpăra terenuri noi

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor S.A., controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a primit o finanțare în valoare de 12 milioane de euro din partea unor fonduri gestionate de Credit Value Investments (CVI), o companie poloneză de administrare a activelor și cel mai activ investitor în segmentul corporativ din Europa Centrală și de Est.

„Investitia are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de creștere Impact”, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO Impact Developer & Contractor S.A. „Concret, vom folosi această finanțare pentru a continua dezvoltarea proiectelor începute, dar și pentru achiziția de noi terenuri și dezvoltarea de noi proiecte rezidențiale în Capital”, a continuat oficialul Impact.

Reprezentanţii Credit Value Investments spun că investiţia în Impact reprezintă un angajament strategic faţă de piaţa din România. Polonezii au fost asistaţi în această tranzacţie de birourile din Bucureşti şi Varşovia ale Wolf Theiss precum şi de casa de avocatură Rădulescu şi Muşoi, iar Impact de PeliFilip şi de Linklaters Warsaw.

Impact a plătit recent un avans de 1,1 milioane de euro pentru achiziţia unei bucăţi de 2,2 hectare din fosta fabrică Compania Industrială Griviţa, din spatele Romexpo, unde vrea să construiască un ansamblu rezidenţial cu peste 500 de locuinţe. Dezvoltatorul a anunţat deja în primăvara acestui an că este pregătită să demareze un nou proiect cu opt blocuri cu peste 400 de apartamente pe un teren de 26 de hectare cumpărat în Prelungirea Ghencea înainte de criză. În plus, investitorul mai deţine un teren pe Bulevardul Barbu Văcărescu, destinat tot construcţiei de locuinţe.