S-a dat undă verde construcției fazei a doua a investiției Arctic la Ulmi, Dâmbovița

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a semnat autorizaţia de construire privind executarea lucrărilor aferente celei de-a doua etape a noii unităţi de producţie de la Ulmi, aparţinând SC Arctic SA. Aceasta presupune realizarea depozitului de de produse finite, staţiei de tratare a apelor uzate, staţiei pompe şi rezervoare de incendiu, remiza de pompieri, bazinul de retenţie, relocare canal, staţia transformare, drumuri şi platforme. Lucrările au o valoare de 35.657.090 lei, urmând a fi executate în termen de 24 de luni de la data începerii acestora, scrie Adevărul.

Prima etapă a proiectului a vizat atât unitatea de producţie efectivă, cât şi un depozit de produse finite, laboratoare, birouri, cantină, platforme acoperite, parcări pentru tiruri şi autoturisme, cabină poartă şi clădiri conexe, alei carosabile şi pietonale, amenajări spaţii şi sistematizare verticală, împrejmuire, branşamente utilităţi şi organizare de şantier, potrivit CJ Dâmboviţa.

„Prin realizarea acestei investiţii, SC ARCTIC SA va deveni unul dintre cei mari producători din Europa, în domeniul producţiei de maşini de spălat. Tot vineri, urmare a solicitării SC KABLUTRONIK SRL, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a semnat şi certificatul de urbanism aferent montării reţelelor de canalizare sub presiune, pe DN 71, comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Investiţia va asigura, în zonă, descărcarea apelor uzate în reţelele de canalizare menajeră. Prin acest demers, vor fi relocate sute de locuri de muncă”, precizează CJ Dâmboviţa.

Arctic, unul dintre cei mari producători din Europa în domeniul producţiei de maşini de spălat, a demarat joi, 15 iunie, lucrările de construcţie la noua fabrică de la Ulmi, realizată din fonduri proprii, dar şi cu ajutor de la Guvern.

„Am primit notificare din partea Grupului Arçelik ca ar începe astăzi. Din ceea ce ştiu eu, vineri a fost desemnat câştigătorul, anteprenorul general. Aşa cum am spus vor fi 4.000-4.500 de locuri de muncă. Lucrul îmbucurător este că pe lângă investiţia Arctic, am primit săptămâna trecută de la Curent Metal, solicitarea pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie pentru capacitatea lor. Ceea ce ştiu la ora actuală este că investitorii Arçelikului care deja au cumpărat terenuri, vor face investiţii la Ulmi. Vor lucra 4.000-4.500 de de persoane pe tot ce înseamnă platforma Ulmi, Comişani, Văcăreşti. Investiţia totală se mai acordă 200 de milioane de euro pe cele trei capacităţi, însemnând Fabrica de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde. Ajutorul de stat este cuprins în această sumă, din dicuţiile purtate cu 3 din cei 5 investitori care au cumpărat terenuri, mai au şi aceştia investiţii în vloare de 130 milioane de euro”, a declarat Oprea.

Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane de lei. “Noua fabrică va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producţie cu cele din alte ţări parte din grupul Arçelik, dar şi utilaje inteligente”, a declarat Nihat Bayiz, directorul general al Arctic.