Futureal din Ungaria ridică un ansamblu rezidențial în zona Bulevardului Poligrafiei

Compania de investiții în real-estate Futureal Management din Ungaria a cumpărat un teren de peste 15.000 de metri pătraţi în apropiere de Bulevardul Poligrafiei, în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe. Tranzacţia a fost în valoare de 3,7 milioane de euro şi s-a încheiat pe 14 iunie, terenul fiind achiziţionat în cadrul unei licitaţii în care Futureal a fost singurul participant. Intermedierea a fost făcută de compania de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate.

„Magistrala de metrou M6 ale cărei lucrări urmează a fi demarate în acest an, poziţionează zonele Expoziţiei şi Băneasa că puncte cheie pe harta viitoarelor proiecte de birouri din Bucureşti, alături de Floreasca-Barbu Văcărescu sau Politehnică-Grozăveşti. În acest context, vom asista la o creştere a cererii de locuinţe în zona iar proiectul dezvoltat de Futureal Management va răspunde nevoilor celor care vor lucra în această zona sau care vor fi atraşi de noile facilităţi create aici” declara Mihai Dumitrescu, managing partner, Crosspoint Real Estate.

„Am cumpărat 15.336 de metri pătraţi, teren pe care vrem să dezvoltăm aproximativ 400 de apartamente, cel mai probabil în două faze. Clădirile vor avea parter şi unsprezece etaje. Lucrările vor începe în primul semestru din 2018, iar prima fază vrem s-o terminăm în trimestrul I din 2019. Investiţia totală în proiectul rezidenţial va fi de 32 de milioane de euro“, spune Mauricio Mesa Gomez, general manager al Cordia, divizia din Futureal care se ocupă de proiectele rezidenţiale ale grupului.

Compania Futureal a fost fondată de Futó Péter (tatăl) şi Futó Gábor (fiul) şi a construit proiecte imobiliare cu o valoare totală de 900 de milioane de euro. Activitatea companiei s-a concentrat pe pieţele din Ungaria, Polonia şi România. Printre cele mai importante proiectele ale companiei se numără şi mallul Gold Plaza din Baia Mare, aflat acum în portofoliul celor de la Immofinanz.

În plus, cei doi proprietari ai Futureal, Futó Péter şi Futó Gábor, au participat la oferta publică iniţială a Globalworth, companie fondată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, prin intermediul Finext Fund Management cu o participaţie de 1,41% din acţiunile cotate ale Globalworth în aprilie 2014.