Schimbare de planuri: Jacobs vinde Coresi Business Park către Immochan România

După ce anul trecut declara că va păstra pe termen lung ansamblul de birouri Coresi Business Park din Braşov, acum, omul de afaceri Silviu Savin l-a vândut celor de la Immochan România.

Silviu Savin este Partener al Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park Brasov iar în spatele dezvoltatorului este omul de afaceri Philip Jacobs. Este vorba de fapt de familia Jacobs care a fondat renumita afacere cu cafea.

Revenind, Immochan România a anunţat azi că achiziționează ansamblul Coresi Business Park, integrând în proiectul Cartier Coresi componenta de birouri.

În prezent, proiectul are 40.000 de metri pătrați GLA de birouri, în care își desfășoară activitatea mai mult de 2.500 de angajați din 30 de companii naționale și internaționale.

„Urbanizarea inteligentă, în parteneriat cu administrația locală, reprezintă o ocazie de a crea spații mixte care merg dincolo de funcțiunea lor imediată și dau sens comunității căreia se adresează, creează viață și coeziune la nivel de cartier, de oraș, de regiune. Acționând ca un Urban Global Player, ne dorim să jucăm un rol de facilitator și integrator” a declarat Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

„Sunt foarte mulțumit de investiția făcută pe parcursul ultimilor cinci ani în Coresi Business Park și de faptul că am ajutat la crearea celui mai mare centru tehnologic și de afaceri din Brașov, un sediu pentru numeroase firme naționale și internaționale de prestigiu și un loc de muncă pentru mai mult de 2.500 de brașoveni. Continui să văd România ca pe o țară atractivă pentru investiții, atât în real estate cât și în alte sectoare, ca de exemplu cel medical”, a declarat la rândul său Philippe Jacobs, co-Președinte al Jacobs Holdings AG.

Inițiat în urmă cu doi ani, prin lansarea Coresi Shopping Resort, Cartier Coresi a prins contur odată cu dezvoltarea în parteneriat cu Daniela Kasper a proiectului Coresi Avantgarden și ale celor aproximativ 3.000 de locuințe care îl vor compune.

„După parteneriatul de succes cu echipa Danielei Kasper, competențele Immochan se asociază cu cele ale dezvoltatorului Ascenta Management, pentru a continua creșterea proiectului de birouri Coresi Business Park”, a declarat Federico Valentini, CFO Immochan România.

Coresi Business Park este constituit din patru clădiri renovate din fostele hale industriale și trei clădiri noi construite în ultimii doi ani conform standardelor de birouri clasa A. Ansamblul, situat în imediata proximitate a unui parc public și a gării feroviare Brașov, este deservit de facilități de transport în comun, de locuri de parcare, un restaurant și va fi conectat direct la mall-ul Coresi Shopping Resort și cartierul de locuințe Coresi Avantgarden printr-o arteră pietonală și ciclabilă (mai sus, masterplanul proiectului).

Proiectul de birouri se desfășoară pe o suprafață de circa 15 hectare și are un potențial total de dezvoltare de 100.000 mp GLA, într-un orizont de 10 ani.