CTP investește 3 milioane de euro pentru obținerea certificării BREEAM

Dezvoltatorul CTP se pregăteşte pentru obţinerea certificării BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru parcul logistic CTPark Bucharest West, investind peste 3 milioane de euro în modernizarea sistemului de iluminare, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru reducerea consumului de energie în CTPark Bucharest West a fost introdusă tehnologia Smart LED atât în interiorul clădirilor, cât şi în exteriorul acestora, pe suprafaţa întregului parc. Din investiţia totală, 650.000 de euro au fost destinaţi modernizării iluminării celor 5 depozite pe care CTP le-a preluat odată cu achiziţionarea parcului industrial.

BREEAM pentru activele logistice este o noutate în România, reprezentând cel mai important program internaţional de certificare a performanţei ecologice a clădirilor. Construcţiile CTP au o grosime mai mare a pereţilor (15 cm) şi a tavanului (24 cm). Sistemul de încălzire / răcire este inteligent, păstrând temperatura optimă în depozite pe tot parcursul anului: 14 -15 grade în timpul iernii, şi 22 de grade vara, în condiţii de maximă eficienţă.

CTP este un dezvoltator şi administrator full-service de proprietăţi comerciale, specializat în livrarea şi managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaţionale şi locale de prim rang, care fac investiţii strategice noi sau îşi extind operaţiunile în Europa Centrală şi de Est. CTP deţine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 3,9 milioane de metri pătraţi de spaţii de clasa A, în peste 60 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A, cu 615.000 mp suprafaţă închiriabilă situaţi în opt oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Piteşti, Sibiu, Timişoara şi Turda.