S-a ieftinit terenul de la platforma industrială Hidromecanica 2 Brașov

Platforma industrială Hidromecanica 2 Brașov a fost scoasă la vânzare pentru 5,5 milioane de euro, după ce în toamna trecută preţul acesteia era de nouă milioane de euro, scrie Bursa. În 2010, Cora a cumpărat un alt teren al uzinei, pe care l-a cedat în 2015 către AFI Europe, proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni şi a birourilor AFI Park din Bucureşti.

Întreaga platformă industrială cuprinde un teren în suprafaţă de 97.427 metri pătraţi şi construcţii cu suprafaţă construită de 57.496 metri pătraţi.

În 2010, retailerul franco-belgian Cora a cumpărat, cu 13 milioane de euro, un teren de 40.000 de metri pătraţi aparţinând Hidromecanica, pe care l-a cedat însă anul trecut companiei israeliane AFI Europe cu mai puţin de 10 milioane de euro.

Înfiinţată în 1880, Hidromecanica a fost privatizată în 2001, cumpărată fiind de omul de afaceri Alexandru Crişan. Doi ani mai târziu, contractul de privatizare a fost revocat de stat cu argumentul neîndeplinirii unor obligaţii, iar compania a fost revândută unui alt om de afaceri, Neculae-Lucian Gârbacea, care a decedat însă în 2009 într-o cursă de raliu. Afacerea a fost preluată de familia acestuia, compania fiind însă introdusă în insolvenţă un an mai târziu, iar falimentul fiind pronunţat în 2015.