Începe construcția mall-ului AFI de la Brașov

Marți, 12 septembrie, va fi pusă piatra de temelie a noului mall ce va fi ridicat de AFI Europe pe terenul fostei fabrici Hidromecanica din Brașov. Terenul a fost cumpărat în urmă cu doi ani de la Cora, pentru 9 milioane de euro.

Centrul Comercial de la Braşov este al treilea din ţară al AFI Europe după cele din Bucureşti şi Ploieşti. Potrivit investitorilor, mall-ul va fi dispus pe două niveluri plus parter punând accent pe shopping şi modalităţile de petrecere a timpului liber şi pe distracţie.

La parter va exista un hypermarket Carrefour de 6500 de metri pătraţi, dar şi magazine ale unor fime renumite. La etajele superioase vor fi 12 tipuri diferite de restaurante, zone fast food, zece săli de cinema, un cazino, 1.200 mp de spaţii de divertisment şi bowling, dar şi locuri de joacă pentru copii. Mall-ul va avea 1700 de locuri de parcare. Accesul se va face din bulevardul 15 Noiembrie undeva fi amenajat un sens giratoriu. Printre brandurile care vor avea spaţii în mall se numără: Inditex, Collective, LPP, H&M, CCC, Deichmann, US Polo, Tommy etc., Entertainment (Cinema, MaxFun, Gym), Sports (Hervis, Intersport), Electronics (Flanco, Altex). Kids shops (Nuriel, Lego, Smyk), Fast food & Coffee (Mac, KFC, Starbucks, Pizza Hut, Paul).

O noutate pentru un mall din Braşov este o terasă de mari dimensiuni ce va oferi o panoramă spectaculoasă spre Muntele Tâmpa. Aici vor putea fi organizate petreceri şi activităţi pentru turişti. Terasa cu tot cu spaţiul verde va fi dispusă pe o suprafaţă de 3500 de metri pătraţi. Pe lângă centrul comercial, proiectul imobiliar presupune şi construcţia de blocuri de locuinţe şi spaţii de birouri pe 25.000 de mp. Unul dintre blocuri va avea 14 etaje şi va cea mai înaltă clădire din Braşov. Întreg proiectul, a cărui valoare se ridică la 60 de milioane de euro ar urma să fie gata până la finele anului 2018 sau cel mai târziu în primul trimestru al anului 2019.