Ropharma investește 39 milioane de euro într-un proiect mixt de birouri şi rezidenţial în Iași

Compania Ropharma va dezvolta un proiect mixt de birouri şi rezidenţial în zona Bucşinescu, Iași, investiție estimată la 39 milioane de euro, conform ziaruldeiasi.ro. Proiectul, denumit „Hipark”, va cuprinde două clădiri, din care una rezidenţială de 9.500 de metri pătraţi, iar ceade birouri va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 21.200 de metri pătraţi.

Investiţia imobiliară prevede spaţii de birouri largi, cu 2.670 de metri pătraţi pe nivel, iar clădirile rezidenţiale vor avea studiouri largi şi apartament de două şi trei camere de tip „smart home”. Complexul va avea și o grădiniţă, cafenele, zone de spaţii verzi multiple, pistă de biciclete şi parcări pentru autoturisme.

Coordonatorul proiectului este Lori Collin, cu o experienţă de 24 de ani în imobiliare pe segmentul office. Între 2012 şi 2016, Collin a făcut parte din echipa de conducere a fondului de investiţii New Europe Property Investments, iar anterior a ocupat funcţia de Associate Director în cadrul companiei Jones Lang LaSalle. Împreună cu Collin, la acest proiect mai lucrează B23T şi Brown & Marinescu Consulting.

„Am prezentat beneficiarului Ropharma un proiect personalizat, după discuţiile avute în Iaşi cu companiile multinaţionale care pun accent pe importanţa timpului petrecut la birou al angajatului, cât şi nevoilor vieţii personale ale acestuia. Dorim să lansăm proiectul în primăvara anului 2018 odată cu obţinerea tuturor avizelor şi căutăm între timp să atragem un coinvestitor, de preferat cu rol şi background de dezvoltator imobiliar, pentru a face îmbinarea perfectă dintre situaţia financiară puternică a Ropharma şi «know-how»-ul imobiliar venit de la un partener cu rol de dezvoltator”, a declarat Lori Collin, citată de ziaruldeiasi.ro.