Compania de Aeroporturi anunță un proiect gigant: un nou terminal la Otopeni, investiție de 818,5 milioane de euro

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat că dorește să construiască un nou terminal pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în valoare de 818,5 milioane euro, care va dubla capacitatea de traficului de persoane. „Această sumă nu include și exproprierile care trebuie făcute. Intenționăm să începem lucrările în 2022, iar terminalul va fi gata în trei ani de la începerea acestora”, au precizat reprezentanții CNAB.

Conform acestora, noul terminal urmează a avea 25 de noi porți de îmbarcare și 56 locuri de parcare.

Conform datelor prezentate, în primul semestru din acest an, 55% dintre pasageri au fost femei și 45% bărbați, iar 86% au călătorit în UE. Segmentul persoanelor care au călătorit la clasa economic a scăzut de la 94%, în primul semestru din 2016, la 91%, în S1 2017, în timp ce segmentul de business a înregistrat o creștere de la 3%, la 7%. Restul de 2% reprezintă clasa I.

Reprezentanţii CNAB au mai precizat faptul că investiţia de 818 milioane de euro nu include şi taxele de expropiere care vor fi necesare. De asemenea, ei au mai spus şi că sunt în căutare de investitori şi că vizează companiile şi băncile străine.