Noul stadion Dinamo va fi ridicat lângă cel vechi

Președintele Clublui Sportiv Dinamo, Monica Iagăr, a anunțat că noua arenă din Ștefan cel Mare va fi construită în Parcul Sportiv dar nu în locul celei actuale ci lângă. ”Pista rămâne, doar că stadionul nou va fi în Parcul Dinamo”, a fost un mesaj postat pe Facebook de oficialul CS Dinamo. Aceasta a răspuns unei întrebări legate de viitorul pistei de atletism și a explicat clar faptul că noul stadion se va construi lângă cel vechi.

Prosport.ro susține că tocmai despăguburile considerabile pe care ar urma să le primească Nicolae Badea, cel care are în administrare actualul stadion i-au determinat pe conducătorii de la Dinamo să ia serios în considerare varianta ca noua arenă să fie construită în partea din spate a Parcului Sportiv Dinamo. Proiectul va include și velodromul și terenul ”Piți Varga”.

Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri.

MAI a anunțat săptămâna trecută că a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, care prevede trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ şi stadionul central.

Hotărârea de Guvern a fost iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne şi adoptată în şedinţa de Guvern din data de 30 august 2017.

În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condiţiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu aşteptările suporterilor iubitori de fotbal.

Potrivit MAI, prin Hotărârea iniţiată se revine la o situaţie de normalitate, în care statul, în calitatea sa de proprietar, îşi exercită dreptul de dispoziţie cu scopul de a asigura buna administrare a bunurilor respective.

Urmare a acestui ultim pas, putem spune că MAI începe practic procedura de predare a documentaţiei către Compania Naţională de Investiţii. Ministerul Afacerilor Interne face toate diligenţele pentru ca realizarea stadionului modern să se îndeplinească la timp, astfel încât publicul larg şi sportivii să beneficieze de condiţii adecvate de participare la competiţii şi de practicare a sportului.Demersul de faţă are ca obiectiv realizarea interesului public şi de importanţă naţională declarat prin Hotărârea de Guvern 1093/2013, se arată în comunicatul MAI.