RLC Trident ridică o clădire de birouri cu zece etaje în centrul Iașului

Compania RLC Trident SRL, deținută de fostul deputat PSD Constantin Adăscăliţei, pregăteşte documentaţia pentru o clădire de birouri într-o zonă ultra-centrală a oraşului Iaşi, conform Adevărul. Aceasta a scos de la naftalină un proiect imobiliar ce a primit undă verde în 2005. Astfel, în baza unei hotărâri de Consiliu Local din decembrie 2005, prin care era aprobat un plan urbanistic de detaliu, în zona Arcu, peste drum de Colegiul Naţional, în următorii ani va fi construită o clădire de birouri cu zece etaje, investiţie estimată la 3,5 – 3,7 milioane de euro.

„Planul urbanistic de detaliu este valabil, pentru că este integrat în noul plan urbanistic general al oraşului, trebuie să mai facem proiectul tehnic. Mai devreme de trei ani nu văd să începem acest proiect. Mai sunt multe avize de luat pentru această construcţie, inclusiv planul de investiţie“, a declarat Adăscăliţei pentru „Adevărul“.

Omul de afaceri susţine că nu a demarat mai devreme proiectul, deoarece au fost mai multe litigii cu teren din jur. În zonă există barul Libertatea, în prezent închis, dar şi o clădire aparţinând firmei lui Adăscăliţei, în care funcţionează Oficiul Registrului Comerţului, instituţie care va trebui să-şi găsească un alt spaţiu de funcţionare în viitor.

În 2016, firma RLC Trident SRL, care are ca domeniu de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“, a avut o cifră de afaceri de peste 423.000 lei şi profit de 135.227 lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor.