Complexul Hotelier Unirea construiește un bloc cu 10 etaje în zona facultăților tehnice din Iași

Complexul Hotelier Unirea va construi un bloc de locuințe cu 10 etaje în zona din spatele facultăților tehnice din Iași, scrie www.ziaruldeiasi.ro. Municipalitatea a pu­blicat proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), iar timp de 10 zile se va afla în perioada de consultare publică. Compania patronată de omul de afaceri Lucian Grecu are la dispoziţie o suprafaţă de 1.320 mp şi, potrivit proiectului de PUZ, intenţia este de a construi un bloc de locuinţe cu 10 etaje la un regim maxim de 35 metri. Procentul de ocupare a terenului este de 50%, se arată în publicația amintită.

„Asigurarea locurilor de parcare se va face atât la sol, cât şi în subsolurile construcţiei propuse. Accesul auto şi pietonal la amplasament se va face din str. Prof. Dr. Doc. Dimitrie Mangeron“, se spune în document.

Vor fi amenajate 76 de locuri de parcare, 32 la nivelul parterului, iar 44 în subsol (imobilul va avea două niveluri subterane). Amprenta la sol a blocului va fi de aproape 620 mp, în timp ce circa 380 mp vor fi alei şi carosabil, iar restul reprezintă suprafaţă de teren cu spaţii verzi.

La începutul acestui an, într-o declaraţie acordată „Ziarului de Iaşi“, omul de afaceri Lucian Grecu declara că investiţia va ajunge la aproximativ 4 milioane euro.