Plaza Centers dorește să reia proiectul Casa Radio

Plaza Centers, parte a companiei israeliene Elbit Imaging, deținută de Europe Israel Ltd, intenționază să reia proiectul Dâmboviţa Centre Multifunctional Complex ce va fi construit pornind de la Casa Radio. În acest moment, proiectul este „în faza plan şi de obţinere a autorizaţiilor“, conform unui raport de pe bursa de la Londra.

Compania, aflată 2013 în reorganizare judiciară, deține o participație de 75% din proiectul Casa Radio, într-un parteneriat semnat în 2006 cu Ministerul Dezvoltării, iar statul are o participație de 15%, prin Compania Națională de Investiții, diferența fiind administrată de grupul turc Kucuk. Israelienii au constituit un provizion de 13,2 milioane euro pentru acest proiect, dar a inițiat în același timp și o investigație internă privind anumite înțelegeri încheiate în trecut în legătură cu investiția Casa Radio. De asemenea, Plaza Centers a notificat formal autoritățile cu privire la redefinirea termenilor incluși în contractul de parteneriat public privat existent, inclusiv a calendarului, structurii și a țintelor preconizate. Plaza Centers arată că investițiile realizate de companie în Casa Radio, în demolare, lucrări de proiectare și de fundație s-au ridicat la circa 85 de milioane de euro până în 2010.

Ultima oară când şi-a anunţat intenţia de a relua lucrările a fost în 2012. Zona Eroilor unde se află platforma de nouă hectare de la Casa Radio are acces la reţeaua de metrou şi este la câteva sute de metri distanţă de Gara de Nord şi de Pasajul Basarab, prin care se poate face accesul către zona de nord a oraşului. Investiţia totală în acest proiect este estimată la circa 1,5 miliarde de euro.