Alu Menziken ridică o fabrică de 44 milioane de euro în județul Satu Mare, la Medieșu Aurit

Compania elveţiană Alu Menziken va investi 44 milioane de euro într-o fabrică de componente din aluminiu pentru industria aeronautică şi cea de automobile, care va fi construită în comuna sătmăreană Medieşu Aurit, scrie www.transilvaniabusiness.ro. Investiţia este susţinută printr-un împrumut de 25 milioane de euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

”Împrumutul va contribui la eficientizarea utilizării resurselor de către Alu Menziken SRL, companie ce produce profile şi tuburi din aluminiu şi produse extrudate complexe. Noua investiţie de 44 de milioane euro din Medieşu Aurit, localitate din nord-vestul României, va ajuta compania să răspundă cererii crescânde din partea clienţilor, în special în sectorul auto”, se arată în comunicatul de presă emis de BERD.

Alu Menziken va colabora cu universităţile locale şi cu şcolile de meserii, pentru a oferi mai multe oportunităţi de angajare şi formare a inginerilor locali. Principalii clienţi ai fabricii elveţiene de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

Montana Tech Components AG, societatea-mamă a Alu Menziken, este un partener mai vechi al BERD. Banca a finanţat anterior subsidiara Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din Maramureş, care produce componente de aluminiu pentru producătorii de top de avioane, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium AEROTEC. De asemenea, BERD a acordat două împrumuturi pentru a stimula operaţiunile grupului în Croaţia.