CTP a cumpărat un depozit din Chiajna cu 7 mil. €

CTP a cumpărat lunile trecute Phoenix Logistics Center din Chiajna, depozit de 4,3 ha situat la intersecția autostrăzii A1 cu Șoseaua de Centură, informează dezvoltatorul.

Astfel că marele dezvoltator de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est mai adaugă o mare achiziţie în acest an, pe lângă cumpărarea Chitila Logistic Park.

Phoenix a fost cumpărat de la compania olandeză LSREF3 Alpha Dutch Holdings B.V., în trimestrul al doilea al acestui an.

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a înregistrat în 2017 cel mai rapid ritm de dezvoltare de la intrarea pe piața autohtonă, extinzându-se atât la nivel național, cât și în apropierea Bucureștiului, unde deține trei parcuri: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West și CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park).

Phoenix Logistics Center are o suprafață închiriabilă de 21.000 mp şi este complet închiriat către DB Schenker, companie internațională ce oferă servicii de transport rutier de marfă, transport feroviar, transport aerian, transport maritim, servicii de logistică şi formalităţi vamale.

Investiţii de 1,5 mil. € în modernizare

Planurile dezvoltatorului pentru parcul logistic din Chiajna presupun lucrări de renovare și modernizare. Investiția estimată se ridică la aproximativ 1.500.000 euro și se face în două faze: în prima etapă se efectuează lucrări de aducere la standardele ISU (instalațiile cu hidranți, sistem de iluminare de urgență, sistem de desfumare, sisteme antiincendiu etc.), iar în cea de a doua se fac lucrări de modernizare, printre care se numără: înlocuirea sistemului de iluminare prin introducerea tehnologiei Smart LED, precum și reabilitarea sistemelor de canalizare și de epurare a apei, etc.

Prima etapă a fost demarată imediat după achiziție, urmând să se încheie luna aceasta. A doua fază va fi demarată anul viitor.

„Suntem deciși să creștem stocul de spații logistice și industriale pe care le deținem în țară și să ajungem la 1 million mp până la sfârșitul lui 2018. Cererea este mare și sunt foarte optimistă că ne vom atinge și chiar depăși ținta”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Depozitul din Phoenix Logistics Center dispune atât de spații destinate depozitării, cât și de spații de birouri împreună cu serviciile aferente. Printre caracteristile spațiilor de depozitare se numără: înălţime utilă de 10 metri, capacitate de încărcare de 5 tone/ mp, instalație de sprinklere, 7 uși secționale, 38 de porți de încărcare și descărcare.

Despre CTP

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est.

CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 mp suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.