Cemacon și-a dublat profitul la nouă luni

Producătorul de cărămizi Cemacon a raportat în primele nouă luni un profit net de 13,86 milioane lei, în creștere cu 108% față de perioada ianuarie-septembrie 2016, când rezultatul net s-a ridicat la 6,67 milioane lei, arată un raport al companiei. Cifra de afaceri a crescut cu 2% în primele nouă luni, la 74 milioane lei, față de perioada similară a anului trecut (72,28 milioane lei).

“Primele nouă luni ale anului au fost foarte dinamice la nivelul consumului de blocuri ceramice, cu perioade în care cererea a depășit oferta, în special în trimestrul III. Utilizând în proporție de 100% capacitățile de producție ale ambelor fabrici, am crescut prin eficientizare”, potrivit documentului.

Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi are o valoare de piaţă de 66,3 milioane lei (14,4 milioane euro). Compania este detinută în principal de acţionari instituţionali, fonduri de investiţii româneşti şi străine.

Cemacon operează două facilităţi de producţie în judeţul Sălaj, ambele funcţionând la capacitatea totală. Acesta este al doilea producător de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieţei din Transilvania.