NEPI Rockastle a dezvăluit cum va arăta viitorul mall din Satu Mare

Dezvoltatorul NEPI Rockastle a făcut publice planșele și machetele mega mall-ului ce urmează a fi construit la Satu Mare. Este vorba despre Satu Mare Shopping City în viziunea celor de la Optim Project Management, firmă desemnată de NEPI Rockcastle ca manager al proiectului, scrie www.gazetanord-vest.ro.

În total, este vorba despre o investiție de 40 de milioane de euro în viitorul mega mall, care va fi construit pe o suprafață totală de 28.000 metri pătrați, răspândit pe un teren de 6 ha.

Proiectul se va desfășura pe două nivele: un hipermarket de 10.886 mp, o galerie de 14.860 mp, o sală de modă la parter și o zonă de divertisment (cinema cu minimum 6 săli) la primul etaj. Vor fi amenajate și 1.100 locuri de parcare, jumătate la sol, jumătate deasupra mall-ului. Proiectul va beneficia și de o zonă verde de 3.000 mp.

Mall-ul va fi amplasat în partea de lângă dig, iar în zona de lângă drumul Careiului vor fi sute de locuri de parcare. Clădirea va fi una modernă, cu două faţade, una către Careiului şi una către Someş.

Amplasamentul va fi accesibil din două părți. Dinspre Careiului, accesul va avea loc în apropiere de intrarea la Kaufland, unde va fi amenajat un sens giratoriu. Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. De asemenea, va mai fi o poartă de acces dinspre străzile Dunării și Digului.

Lucrările de construcție urmează să fie finalizate până în trimestrul III 2018.