Strabag va construi lotul de autostradă Târgu Mureș-Ungheni

Compania austriacă Strabag a câștigat licitația pentru realizarea lotului Târgu Mureș – Ungheni de pe autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, valoarea contractului fiind de 192 milioane lei fără TVA, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“A fost desemnat câștigătorul pentru realizarea Autostrăzii Brașov — Târgu Mureș — Cluj — Oradea, Lotul 1: Târgu Mureș — Ungheni și Drum de legătură — relicitare, având ca obiect execuția lucrărilor pentru realizarea tronsonului de autostradă: Lotul 1 — Târgu Mureș — Ungheni, drum de legătură cu o lungime de 9,2 kilometri”, se arată într-un comunicat al CNAIR, remis miercuri AGERPRES.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar perioada de garanție de 108 luni.

Istoria autostrăzii Iași – Târgu Mureș este una destul de simplă: zece ani de studii și zeci de milioane de euro cheltuiți pe studii de fezabilitate.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a reluat contractul de realizare a studiul de fezabilitate pentru autostrada Tg Mureș Iași, secțiunea Tg Mureș Ditrău (județul Harghita) și a scos la licitație studiile de fezabilitate pentru alte două secțiuni ale autostrăzii, anume Ditrău – Tg Neamț și Tg Neamț – Iași -Pașcani.