Arenele Traian din Rm. Vâlcea vor fi demolate și reconstituite din temelii

Autoritățile din Râmnicu Vâlcea intenţionează să refacă amfiteatrul „Arenele Traian” din temelii şi să clădească în loc cea mai modernă zonă de agrement din oraş, un proiect pentru care s-au alocat aproximativ 13 milioane lei, scrie Adevărul.

Municipalitatea susţine că a găsit o soluţie de a implementa proiectul cu fonduri reduse, 800.000 de euro fiind economisiţi pentru că demolarea este realizată de către angajaţii Administraţiei Domeniului Public. Lucrările de reabilitare vor fi demarate de anul viitor, de către firma care va câştiga licitaţia.

„Taxele şi Impozitele se vor muta la arene. Zona a intrat în patrimoniul municipalităţii de mulţi ani, tot pe un mandat al domnului primar, dar nici o administraţie de până acum nu a fost capabilă să facă ceva cu ea. Arăta jalnic”, a declarat viceprimarul Eusebiu Veţeleanu care a recunoscut că zona se transformase într-un „loc al boschetarilor şi drogaţilor”.

„Demolarea se va face cu forţe proprii, astfel că se va realiza o economie serioasă. Se dărâmă scena şi anexele şi se va reconstrui o clădire cu două etaje, de birouri, unde cel mai probabil de la anul vor fi mutaţi cei de la Taxe şi Impozite. Dar clădirea va găzdui şi alte activităţi. Arenele propriu-zise vor fi remodelate, vor fi montate scaune… Va exista în continuare şi o zonă pentru activităţi cultural-artistice, un teatru de vară, loc pentru concerte, expoziţii, pe lângă terenurile multifuncţionale de tenis, volei, fotbal…, locuri de joacă, alei pentru role şi skateboard, loc de parcare. Nocturna va fi refăcută integral, ca şi iluminatul arhitectural, vor exista alei pietonale cu zone de promenadă, pentru petrecerea timpului liber şi odihnă, se vor amenaja spaţii verzi, va fi refăcută împrejmuirea prin plantarea unei perdele vegetale spre zona locuinţelor individuale şi a unităţii militare…Va fi cea mai frumoasă şi mai modernă zonă din oraş. Proiectul e gata, va urma licitaţia şi, dacă nu vor fi contestaţii, lucrările se vor demara din aprilie, mai 2018 cel târziu. Dacă vor fi însă contestaţii, probabil că totul se va decala în vară”, a mai spus viceprimarul Veţeleanu.