Cartierul chinezesc din Craiova va fi ridicat până la urmă cu banii Primăriei

Cartierul chinezesc din Craiova va fi construit pe banii Primăriei, iar anul viitor va fi prinsă în buget suma necesară construirii primelor apartamente, scrie Adevărul. Locuinţele vor trebui să fie gata până în anul 2020, însă în caz contrar conform protocolului încheiat se poate închide şantierul, iar terenul poate să fie preluat de către MApN.

„Vom începe cu blocurile de la stradă, aflate în stadiul cel mai avansat şi vom face cele 250 de apartamente care trebuie predate armatei. Vom construi toate cele 1.850 de locuinţe cu bani de la bugetul local, pe care îi vom recupera ulterior, atunci când ele vor fi vândute. Cred că aceasta e cea mai bună soluţie“, a declarat Mihail Genoiu, primarul oraşului Craiova, citat de publicația amintită.

În urmă cu trei ani s-a anunțat că o firmă din China va construi mega-cartierul chinezesc în Craiova. Însă, la 1 august 2017 dezvoltatorul a comunicat că renunţă la proiect din motive finaniare.

Firma Shandong Ningjian din China şi-a luat angajamentul în anul 2014 că în trei ani va construi peste 1500 de louinţe noi în Craiova, iar preţul apartamentelor se va situa între 22.000 şi 30.000 de euro. Investitorul a anunţat pe data de 1 august 2017 că renunţă la proiect din motive financiare.