Reynaers Aluminium cumpără Forster Profilsysteme

Grupul Reynaers anunță achiziția Forster Profilsysteme de la grupul Arbonia. Forster Profilsysteme este dezvoltator și producător elvețian de profile din oțel și oțel inoxidabil de înaltă calitate pentru uși, ferestre și fațade. Această achiziție este rezultatul unei decizii strategice de consolidare a poziției de lider pe piață, atât pentru Grupul Reynaers, cât și pentru Forster ca furnizori desoluții din aluminiu respectiv oțel pentru domeniul construcțiilor. Forster Profilsysteme și Reynaers Aluminium vor continua să funcționeze independent – livrând produse și servicii pe piețele proprii – ca două companii separate sub umbrela Grupului Reynaers.

Fabricate în Elveția

Înființată în 1874, Forster Profilsysteme este specializată în dezvoltarea, producția și comercializarea de sisteme din oțel și oțel inoxidabil de înaltă calitate pentru uși, ferestre și fațade. Marca Forster este cunoscută la nivel internațional pentru soluțiile sale ce întrunesc atribute de performanță și siguranță la cel mai înalt nivel precum șide protecție împotriva incendiilor. Profilele sunt furnizate clienților din întreaga lume din centrul de producție de 14.000 m² situat în Arbon, Elveția. Grupul Forster are un număr total de 210 angajați în sediul central din Elveția și reprezentanțele regionale din 11 țări.

Strategia de creștere

La nivel global, cererea clienților pentru sisteme arhitecturale care combină estetica, cu eficiența energetică și siguranța este în continuă creștere. Achiziționarea Forster de către Grupul Reynaers are ca scop dezvoltarea unui parteneriat profitabil care să ofere companiei Forster oportunitatea de a crește acaparând segmente noi de piață.

„Poziția de lider a Forster în dezvoltarea și producția de sisteme din oțel și oțel inoxidabil de înaltă calitate este completată perfect de rolul de lider al Grupului Reynaers ca furnizor de soluții din aluminiu”, a declarat Martine Reynaers, CEO al Grupului Reynaers.

„Odată cu adăugarea Forster în portofoliul nostru, vom putea satisface toate cerințele actuale și viitoare pentru soluții de oțel și aluminiu de înaltă calitate, realizate cu atenție la siguranță și design. Sunt încrezătoare că unindu-ne forțele ne vom întări scopul comun de a avea o creștere durabilă pentru angajațiii, clienții și partenerii noștri”, a continuat Martine Reynaers.

Together for Better

Fidel motto-ului său Together for Better, Grupul Reynaers colaborează cu fabricanții, arhitecții și alți parteneri în realizarea proiectelor arhitecturale care includ soluții de aluminiu, oțel și sticlă de ultimă generație.

Atât Reynaers, cât și Forster doresc să sublinieze că achiziția se va concentra pe consolidarea ambelor companii. Companiile vor continua să acorde o atenție deosebită suportului oferit partenerilor, individual, dar în același timp vor lucra îndeaproape pentru a-și maximiza rezultatele în domeniul cercetării, dezvoltării și digitalizării.

„Reynaers și Forster împărtășesc angajamentul față de inovația continuă privind produsele, design-ul și calitatea serviciilor către clienți. Acest punct comun în culturile noastre organizaționale, așteptările privind nivelul de performanță și concentrarea asupra calității vor rămâne principala noastră de soluții adaptate cerințelor partenerilor noștri „, a declarat MartineReynaers.

Despre Reynaers Aluminiu

Reynaers Aluminium este leader european specializat în dezvoltarea de soluții arhitecturale inovatoare și durabile din aluminiu. Acestea includ o varietate mare de sisteme pentru ferestre și uși, pereți cortină, sisteme glisante și sere.

Înființată în 1965 și având sediul în Duffel, Belgia, Grupul Reynaerseste o companie globală, de familie, care are aproximativ 2000 de angajați și activează în mai mult de 70 de țări din întreaga lume. Susținut de inovație și spirit antreprenorial, Grupul Reynaers activează ca furnizor de soluții din aluminiu, oferind servicii de vopsire pentru profile și accesorii, produse pentru acoperișuri și fațade și elemente finite pentru industria construcțiilor.

Despre Forster Profilesysteme

Forster Profilsysteme este specializat în dezvoltarea, producția și comercializarea sistemelor de oțel și oțel inoxidabil de înaltă calitate pentru uși, ferestre și fațade. Fondată în 1874, marca Forster și-a dobândit recunoașterea internațională pentru soluțiile sale de înaltă performanță și calitate, care combină securitatea, protecția împotriva incendiilor și o izolare termică excelentă. Grupul Forster are un număr total de 210 angajați în sediul central din Elveția și reprezentanțele regionale din 11 țări.

Despre Arbonia

Arbonia este furnizor în domeniul construcțiilor, listat la SIX Swiss Exchange și are sediul central în Arbon, în cantonul Thurgau, Elveția. Grupul este activ la nivel mondial prin companii de distribuție, reprezentanțe și parteneriate în peste 70 de țări. Principalele centre de producție sunt situate în Elveția, Germania, Republica Cehă, Polonia, Slovacia și Italia. Arbonia are în total peste 8.000 de angajați.

Companiile care alcătuiesc Arbonia sunt active în următoarele sectoare: echipamente de înaltă tehnologie pentru încălzire si ventilație, echipamente sanitare, ferestre, uși exterioare și uși de interior.