Trei investitori israelieni ridică un bloc cu opt etaje pe bulevardul Chimiei din Iași

Trei investitori israelieni, Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg, vor ridica un bloc cu opt etaje pe bulevardul Chimiei din Iași, aproape de Podul Sfântul Ioan, scrie www.ziaruldeiasi.ro. Dezvoltatorii au la dispoziţie o suprafaţă de teren de aproape 6.400 mp iar imobilul va fi ridicat pe o suprafaţă de 2.236 mp, în timp ce parcajele şi circulaţiile vor ocupa 1.278 mp, spaţiile verzi 1.917 mp, iar circulaţiile pietonale 958 mp.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), dezvoltatorii vor să amenajeze 310 locuri de parcare, 97% dintre acestea fiind prevăzute la cele două subsoluri ale imobilului. Înălţimea maximă propusă pentru imobil este de 26 metri. „După finalizarea investiţiei, terenul se va readuce la starea iniţială, pe spaţiile neconstruite se va planta gazon şi se va prevedea un punct gospodăresc“, se arată în proiectul de PUZ.

Terenul de 6.390 mp a fost câştigat în instanţă de către investitori în urma unui proces care a durat trei ani, decizia fiind dată de Tribunalul Iaşi în octombrie 2016. Instanţa a recunoscut dreptul la proprietate în cazul unei suprafeţe totale de 53.272 mp, însă pentru cea mai mare parte a acestei suprafeţe, judecătorii au obligat Primăria să acorde despăgubiri întrucât terenurile sunt acum în proprietatea privată a unor firme cu activitate industrială (Metalochimice SA, Metaldistribuţie SRL etc.). Moştenitorii au intrat efectiv în proprietatea terenului liber de 6.390 mp în martie 2017, iar în luna noiembrie au solicitat Primăriei aprobarea planului urbanistic pentru construirea tronsoanelor de bloc.