Opus Land Development a investit până în prezent 280 de milioane de euro în complexul Cosmopolis

Compania Opus Land Development a anunțat că în zece ani de prezență pe piața românească imobiliară a investit 280 de milioane de euro în complexul Cosmopolis de lângă București. Potrivit societății, rezidenților li s-a oferit facilități care acum includ două grădiniţe, o şcoală primară, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, 24 de piscine exterioare, terenuri de baschet, fotbal şi tenis, mai multe terenuri de joacă pentru copii şi o sală de fitness.

„În 2009, anul în care am început livrarea primelor unităţi, aveam puţin peste 700 de rezidenţi, iar acum am ajuns la mii de locuitori, majoritatea familii cu unul sau doi copii, şi tineri profesionişti, la început de carieră. Anul acesta am construit încă 45.900 mp de suprafaţă rezidenţială şi estimăm că vom vinde peste 540 de unităţi locative. Am investit chiar şi în perioada de recesiune, atunci când multe industrii au avut de suferit, cu multe sacrificii însă am găsit soluţiile financiare şi nu am abandonat «visul», căci făcusem o promisiune şi urma să fie respectată. Era şi este modul nostru de a confirma, chiar şi în acest moment aniversar, că drumul pe care îl parcurgem este solid şi că investim să construim viitorul a mii de familii. În continuare respectăm această promisiune şi ne-am propus să aducem plus valoare pentru rezidenţii noştri, pentru parteneri şi, de asemenea pentru comunitatea Cosmopolis. Suntem aici pe termen lung şi ne asumăm rolul de dezvoltator imobiliar responsabil”, a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land.

Începând cu finalul anului trecut, Cosmopolis are propriul strip mall, primul construit în România în cadrul unui complex rezidenţial. Cu o suprafaţă închiriabilă de 4.000 mp, acesta dispune de supermarket, Farmacie, restaurante, cafenele, cofetării, fast-food, brutărie, curăţătorie, petshop şi clinică veterinară, salon de înfrumuseţare, ATM. Există şi alte mici business-uri deschise din pasiune de către locatarii complexului rezidenţial. Aceştia se implică în participarea la diferite evenimente organizate cu specific, precum târgul de produse home-made, evenimentele speciale pentru copii sau campionatul de fotbal.

„Vom continua să investim în multiplicarea facilităţilor de care au nevoie locuitorii complexului rezidenţial. Din momentul în care am început acum 10 ani dezvoltarea Cosmopolis am ştiut cât de mult îi ajută pe rezidenţi să găsească tot ce au nevoie chiar în apropierea locuinţei. Următoarea investiţie din cadrul Cosmopolis va fi o sală de fitness ultramodernă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi o piscină interioară, instructori şi personal dedicat antrenamentelor individuale, dar şi de grup”, a mai spus Buyukhanli.

Cosmopolis este una dintre cele mai mari investiţii imobiliare realizate în România, fiind amplasat în partea de nord-est a Bucureştiului. Început în anul 2007, proiectul imobiliar s-a dezvoltat treptat ajungând să se transforme într-un adevărat oraş european, cu o comunitate care numără în prezent 6.700 de locuitori şi care dispune de numeroase facilităţi chiar în interiorul complexului. În momentul de faţă, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 821.000 mp, având finalizate peste 2.840 de apartamente şi vile. Investiţiile în cadrul complexului rezidenţial Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 280 de milioane de euro, buget alocat construcţiei de locuinţe, infrastructurii, spaţiilor comerciale şi spaţiilor verzi. Planurile de viitor includ construcţia a cel puţin 7.000 de locuinţe noi, precum şi dezvoltarea continuă a infrastructurii şi a facilităţilor oferite.