Unirii View, proiectul care va fi cea mai înaltă clădire modernă de birouri din centrul Bucureștiului, prinde contur

Lucrările de construcție avansează într-un ritm susținut, clădirea urmând să domine la începutul lunii viitoare peisajul zonei ultracentrale din Capitală, ajungând la etajul al unsprezecelea și o înălțime de 45 de metri.

Clădirea este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu, la doar cinci minute de Piața Unirii, și va avea 19 etaje supraterane: parterul, 17 etaje pentru birouri și ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană generoasă împărțită pe 3 niveluri. Cu o înălțime care va atinge 73 de metri, Unirii View va reprezenta și cea mai vizibilă clădire din centrul Capitalei.

Unirii View, proiect dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts în urma unei investiții de aproximativ 33 de milioane de euro, va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 17.500 de metri pătrați, urmând să fie livrat în vara anului 2018. ”Avansăm rapid înspre îndeplinirea obiectivului de a livra cea mai reprezentativă clădire modernă de birouri din centrul Bucureștiului: un proiect cu specificații de top, validat deja prin certificarea BREEAM Excellent, în care companiile să își crească echipele și afacerile. În plus, datorită amplasamentului său ultracentral, cei care vor lucra în Unirii View vor petrece mai puțin drum spre și înspre birou cu o oră în medie în fiecare zi, fapt care se va concretiza într-o creștere a productivității dar și a calității vieții în general”, afirmă Yves Weerts, investitorul din spatele Unirii View.

În prezent, aproape 200 de persoane lucrează zilnic pe șantierul proiectului Unirii View, ale cărui lucrări de construcție au demarat în octombrie 2016. Antreprenorul general de construcții al proiectului este Bog’Art, una dintre cele mai mari companii locale de construcții.

Aproximativ 25% din suprafața clădirii (4.000 de metri pătrați) a fost închiriată deja de către furnizorul de soluții și servicii software NTT Data România, care își va muta din 2018 sediul central din București în zona Unirii, aceasta fiind prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din București, suprafața preluată fiind de asemenea de patru ori mai mare față de cea actuală a companiei.

Cifre cheie ale Unirii View:

• Înălțime la finalizare: 73 de metri (cea mai vizibilă clădire modernă de birouri din centrul Bucureștiului)
• Stadiu actual: se lucrează la etajul 9
• Structură: 3 niveluri de parcare subterană + parter cu zonă de retail + 17 etaje de birouri + etaj tehnic
• Suprafață totală: 26.880 m2
• Suprafață închiriabilă: 17.500 m2

Unirii View este primul proiect imobiliar din România care a aplicat și obținut certificarea verde BREEAM, cu calificativul Excellent, după standardele cele mai recente, emise în 2016.

Proiectul este una dintre clădirile din București cu cel mai eficient etaj, având o lățime de 12 metri între fațadă și nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură. Înălțimea netă va fi de 2,9 metri pe nivel, clădirea va dispune de un generator electric alocat în funcție de nevoile chiriașilor, ferestre care se vor putea deschide și un sistem de ventilație performant, elemente care vor putea permite o densitate de o persoană la opt metri pătrați.

Cu un look & feel ce amintește de proprietățile clasice din New York, Unirii View va răspunde astfel nevoilor chiriașilor în căutare de vizibilitate, în conformitate cu standardele de eficiență și responsabilitate corporativă. De asemenea, o vastă paletă de restaurante și servicii se regăsesc în zonă, peste 350 de facilități aflându-se la o distanță apropiată față față de clădire, incluzând două centre comerciale și întregul “district legal” din proximitate.

Investitorul din spatele Unirii View este Yves Weerts, un antreprenor de naționalitate belgiană care a derulat mai multe investiții pe piața imobiliară din România, precum dezvoltarea și vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP.

Echipa din spatele Unirii View este completată de Westfourth Architecture, care în cooperare cu DMA Architecture & Interior Design aduc viziunea arhitecturală și gestionează partea de design, Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, care coordonează intregul proces de dezvoltare, precum si project managementul cladirii, în timp ce compania de consultanță imobiliară Griffes, reprezentată de către Andreea Păun, se ocupă de strategia de leasing și de managementul comercial.