Sonae Sierra mai vrea să aibă mall-uri dar în afara Bucureştiului

Chiar dacă mai are un mall în Râmnicu Vâlcea, altul în Craiova la stadiul de structură şi rămas în stand by precum şi terenuri (unul în Ploieşti), dezvoltatorul Sonae Sierra, care a dezvoltat ParkLake, vizează şi alte proiecte în ţară.

“Am mandat să caut noi oportunități de dezvoltare în România. Mai ales pe segmentul de retail”, a declarat Ingo Nissen, Managing Director al companiei Sonae Sierra, responsabil pentru proiectele de dezvoltare imobiliară din România. Acesta a adăugat că ar putea să fie vorba și un proiect de tip mixt, chiar şi cu rezidenţial dar în care retailul să reprezinte o parte importantă.

Cât despre potenţialul Bucureştiului pentru deschiderea de noi mall-uri, Ingo Nissen e de părere că ar mai putea fi fezabile două proiecte în Capitală, sigur unul în partea de nord-vest.

Cum merge ParkLake?

Mall-ul a strâns peste 10 milioane de vizitatori în 2017, fiind deschis în toamna anului 2016 şi are un grad de ocupare de 96%.

“În primii doi ani, cam 10% din chiriașii mici (cu suprafeţe de 100-150 mp) pleacă dar vin alţii în locul lor. Acum avem 220 de chiriași”, a spus Ingo Nissen.

Directorul susţine că aşa se întâmplă cu mall-urile în primii ani de la deschidere pentru ca după trei ani să crească traficul și implicit vânzările.

Cum merge River Plaza din Râmnicu Vâlcea?

Mall-ul cumpărat de portughezi în Râmnicu Vâlcea în anul 2007, înspre finele boom-ului imobiliar, trebuie să facă faţă din decembrie 2017 mall-ului deschis de NEPI.

“O să se întâmple cu River Plaza ce o să se întâmple cu Plaza România după ce s-a deschis AFI, adică 4-5 ani cu căderi ale vânzărilor şi retaileri plecaţi?”, i-am întrebat pe reprezentanţii Sonae Sierra.

Reprezentanţii Sonae Sierra susţin însă că a fost o scădere de vânzări doar câteva zile după ce s-a deschis mall-ul celor de la NEPI Rockcastle după care s-a revenit la normal.

Motivaţia ar fi aceea că la River Plaza cei mai mulţi (peste 60%) vin pe jos, mall-ul este în centrul oraşului, e deci mai accesibil în acest fel, spre deosebire de celălalt mall deschis luna trecută.

“Cred că e cam cum se întâmplă cu centrul comercial Unirea din Bucureşti. E în centru şi orice mall s-ar mai deschide în Bucureşti, Unirea tot o să aibă trafic şi vânzări”, a declarat Ingo Nissen.