A doua fază a proiectului The Bridge va fi gata spre finele acestui an

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners a anunțat că lucrările celei de-a doua fază a proiectului de birouri The Bridge, cu o suprafață închiriabilă de 20.000 metri pătrați, vor fi finalizate în trimestrul patru al acestui an. ”Lucrările de construcție la faza a doua a proiectului The Bridge avansează foarte repede și până la finalul anului vom încheia întreaga investiție, care și-a pus deja amprenta asupra noului pol de birouri al Capitalei”, a declarat Geo Mărgescu, unul dintre fondatorii companiei.

Pasajul Basarab, în apropierea căruia a fost construit The Bridge, este o zonă care se prefigurează drept noul pol de dezvoltare imobiliară a Bucureștiului, aici urmând să fie absorbită cererea în creștere venită din partea companiilor de tip BPO (business process outsourcing), SSC (shared service center) sau IT. Pe lângă infrastructura bine pusă la punct, zona are avantajul unei proximități față de Universitatea Politehnică, prinicipalul generator de forță de muncă pentru sectorul IT.

Prima fază a proiectului a fost livrată în decembrie anul trecut și a marcat unele dintre cele mai mari tranzacții de închiriere de pe piață – BCR, cu 18.000 metri pătrați și IBM, cu 12.000 metri pătrați. Proiectul The Bridge, realizat pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul, este evaluat la 145 milioane euro. Prima clădire are o suprafață totală de 50.706 metri pătrați și una închiriabilă de peste 36.000 metri pătrați. A doua clădire va avea o suprafață totală de 31.360 metri pătrați, din care spații de birouri închiriabile de 20.191 metri pătrați.

Forte Partners a fost înființată în 2014 de un grup de investitori cu experiență în mediul de afaceri local. Printre acționari se numără si Geo Mărgescu (manager de numele căruia se leagă proiecte precum Europolis Logistic Park, sediul central al Millennium Bank sau clădirea de birouri Louis Blanc). Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, HQ Victoriei, Nova Building și The Bridge 1, precum și proiectul rezidențial Londra 27 și are în derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 și Aviației Park.