S-au făcut primele plăți pentru autostrăzile care vor fi construite anul acesta

Compania Națională de Autostrăzi (CNAIR) a efectuat la jumătatea acestei luni plăţi de peste 70 de milioane de lei către firmele româneşti Tehnostrade, Straco şi Euroconstruct Trading 98, către italienii de la Astaldi, Pizzarotti, Salini, dar şi către nemţii de la Geiger, potrivit datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al companiei, consultate de Economica.net. Pizzarotti a primit 7,37 milioane de lei în contul lucrărilor de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, Salini Impregilo a încasat 5,42 milioane de lei, pentru lucrări la lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Nemții Geiger au încasat la rândul lor 1,57 milioane de lei pentru construcţia lotului Ogra – Iernut din Autostrada Transilvania.

Firma omului de afaceri Dorin Umbrărescu, Tehnostrade, a primit cei mai mulți bani, 42,29 milioane de lei, pentru lucrări la lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Astaldi a încasat 11,55 milioane de lei pentru tronsonul Iernut-Chițcani, Straco 1,57 milioane de lei pentru Chițcani-Câmpia Turzii, iar Euroconstruct Trading ’98 a primit 710 mii de lei pentru Sebeș-Turda, unde mai lucrează cu grecii de la Aktor.

Pe lângă autostrăzi, CNAIR a mai decontat anul acesta peste 10 milioane de lei şi pentru lucrări de modernizare a drumurilor naţionale. Printre constructorii care au beneficiat de aceste plăţi se numără spaniolii de la Azvi, pentru lucrări pe DN76 Ştei – Beiuş şi DN73 Piteşti – Câmpulung – Braşov şi constructorul italian Chirulli Andrea, pentru lucrări la Centura Braşov.