VGP construiește cel mai mare parc logistic din județul Sibiu

Compania belgiană VGP intenționează să construiască un parc logistic pe un teren situat la ieșirea din Sibiu spre Mediaș. Conform Turnului Sfatului, odată finalizat, acest proiect va deveni cel mai mare parc logistic din zonă.

Terenul pe care va fi construit noul parc industrial are o suprafață totală de zece hectare (97.036 de mp). “Se propune elaborarea unui PUZ pentru construirea a trei hale (cu funcțiunea de depozitare-logistică, servicii și mică producție nepoluantă) și a clădirilor anexe. Halele vor avea regim de înălțime Parter + 2 Etaje parțiale”, se arată în documentația supusă consultării publice de către reprezentanții administrației locale. Una dintre hale (cea propusă pentru zona dinspre DN14) va avea o suprafață construită de 11.715 mp (96,9 x 120,9 m), iar celelalte două vor avea suprafețe de câte 16.067 de mp (132.9 x 120.9 m). Cu cei 200 de mp ai construcțiilor anexă, suprafața construită pentru viitorul parc logistic este de 45.500 de mp.
Înălțimea maximă a clădirilor nu va depăși 20 de metri. “Clădirile propuse se vor integra în caracterul general al zonei și se vor armoniza cu aspectul general al zonei ca arhitectură și finisaje. Se interzice folosirea azbocimentului și a tablei strălucitoare de aluminiu pentru acoperirea clădirilor, garajelor și anexelor. Aspectul clădirilor va exprima caracterul și reprezentativitatea funcțiunii și va răspunde exigențelor actuale ale arhitecturii europene de “coerență” și “eleganță”, se arată în documentați urbanistice supusă dezbaterii publice de către administrația locală.

Procentul de ocupare a terenurilor este propus a fi de 60%, iar coeficientul de utilizare a terenurilor – 1,5. “În interiorul clădirilor se vor amenaja spații de depozitare-logistică, birouri, spații pentru producție nepoluantă, spații tehnice, zone sociale pentru personal și grupuri sanitare”, se mai spune în documentul citat de Turnul Sfatului.

Pentru accesul în viitorul parc logistic este propusă amenajarea unui sens giratoriu cu o rază de 12 m, la intersecția DN14 cu breteaua de ieșire/urcare pe autostrada A1. “Prin realizarea acestui sens giratoriu se va asigura accesul optim pe terenul studiat, dar și o mai bună circulație a autovehiculelor care tranzitează zona”, arată inițiatorii proiectului.

În interiorul viitorului parc logistic vor fi amenajate 252 de locuri de parcare pentru autoturisme și 84 de platforme de staționare pentru camioane. Spațiile verzi propuse vor acoperi o suprafață de aproximativ două hectare.

Investiția demarată de belgienii de la VGP o va “detrona” pe cea anunțată de cei de la Zacaria. La finele anului trecut, cei de la Zacaria anunțau demararea lucrărilor pentru primii 10.000 de mp de spații de producție în Network Industrial Park, situat în zona de est a Sibiului. Planurile acestui parc prevăd amenajarea unor construcții cu o suprafață totală de 46.000 de mp (pe un teren de 86.000 de mp).