Penny construiește un supermarket pe un teren cumpărat de la frații Micula

Penny va ridica un supermarket pe o porțiune din actuala autogară Ștei, teren deținut de frații Micula, prin Omnitrans, scrie www.bihon.ro.

„Această unitate de servicii a aparţinut până de curând firmei de transport SC Omnitrans. Din ceea ce cunosc eu, fiind o afacere între două firme private, negocierile celor de la Penny cu proprietarii Omnitrans s-au întins pe perioada a trei ani. În cele din urmă, proprietarii Omnitrans au vândut, iar acolo va apărea un magazin Penny. Sunt oameni care au cerut un astfel de magazin în Ştei – Penny fiind primul – deoarece localnicii noştri spuneau că trebuie să meargă pentru aprovizionare la Beiuş”, spune primarul localității Ștei, Iulian Balaj.

Şeful Primăriei Ştei spune că investiţia Penny va fi de un milion de euro, investiţie de pe urma căreia bugetul local va încasa şi taxe, şi impozite. Primarul spune că a rezolvat şi o problemă urbanistică. „Acolo era un dezastru. Şi problemele invocate de cetăţeni se refereau la faptul că întreţinerea suprafeţelor de rulare din incinta acestei autogări era necorespunzătoare. În sezonul cald, căile de rulare erau o sursă de poluare cu praf pentru întregul areal, iar în sezonul ploios era o întindere de bălţi”, susține primarul.

„După lungi tratative, SC Omnitrans a vândut o mare parte din această autogară unui agent economic interesat să construiască un magazin Penny, păstrând însă fosta clădire şi o suprafață de teren alăturat. Pe acest teren, SC Omnitrans va construi un peron de dimensiuni mult mai mici, adaptat la necesitățile de transport actuale”, mai spune Balaj.

Noul magazin va avea şi o parcare în faţă, cu 50 de locuri, în care accesul şi ieşirea se va face din strada Andrei Mureşanu, iar cota construcţiei parcării şi intrării în magazin va fi cea a acestei străzi. Parcarea va fi delimitată de două taluzuri laterale înspre clădirea autogării şi înspre magazinele din proximitatea autogării. Prin faţa acestor magazine se va construi o stradă cu sens unic, pentru a asigura accesul la magazine şi posibilitatea de aprovizionare a lor. Toate cheltuielile de amenajare legate de acest proiect vor fi suportate de agentul economic ce va deţine noul magazin Penny. Primăria Orașului Ştei a facut toate diligenţele ca acest proiect să se poată realiza, ajutând şi la obţinerea avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor de construire.