Porsche Engineering Romania închiriază 3.500 de metri pătrați de spații de birouri în Cluj – Napoca

Compania producatoare de software pentru industria automotive Porsche Engineering Romania, subsidiara locală a Porsche Engineering Group GmbH, a închiriat o suprafață de 3.500 de metri pătrați de spații de birouri moderne în proiectul Vivido din Cluj – Napoca, cea mai mare suprafață preluată în ultimele 12 luni în cea mai mare piață regională de birouri din afara Bucureștiului.

Porsche Engineering va prelua 2.200 de metri pătrați de spații de birouri în perioada imediat următoare, o suprafață adițională închiriabilă de 1.300 de metri pătrați urmând a fi preluată în 2020, tranzacția fiind intermediată de către Coldwell Banker Transilvania, biroul local al companiei de consultanță imobiliară Coldwell Banker Romania.

”Tranzacția încheiată de către Porsche Engineering Romania este una extrem de importantă nu doar pentru Cluj – Napoca cât și la nivel național, deoarece arată că România și Clujul în al doilea rând nu reprezintă doar o destinație pentru sedii secundare sau pentru activități de tip back office și BPO – Business Process Outsourcing. Forța de muncă inalt calificată și creșterea economică generală din Cluj – Napoca fac ca orașul să fie foarte atractiv pe segmentul de cercetare și dezvoltare de produse și estimăm că vom asista la noi tranzacții de acest tip în viitor”, a declarat Cristian Șimon, director Office Division în cadrul Coldwell Banker Transilvania.

Închirierea noii suprafețe de birouri va permite Porsche Engineering Romania să își mărească de peste trei ori echipa locală, o nouă creștere a numărului de specialiști care lucrează în cadrul companiei fiind deja prevăzută pentru anul 2020. La momentul deschiderii subsidiarei locale în 2016, compania avea în România șapte angajați.

”Cluj – Napoca este Silicon Valley – ul României și decizia Porsche Engineering de a se dezvolta aici este astfel una logică. Vom continua să ne dezvoltăm activitatea din România, am încheiat deja de mai mulți ani parteneriate cu instituțiile de învățământ superior din Cluj – Napoca și dorim de asemenea să continuăm să atragem cei mai buni ingineri din România, care își doresc să facă parte din echipa uneia dintre cele mai inovatoare companii și să dezvolte soluții software de top pentru industria automotive”, a declarat Marius Mihailovici, location manager Porsche Engineering Romania.

Compania este una dintre cele patru filiale ale grupului Porsche Engineering Group GmbH – deținut integral de producătorul Porsche AG, amplasate în afara Germaniei. Subsidiara din Cluj – Napoca este specializată în dezvoltarea de software pentru industria auto și este o parte importantă a serviciilor de inginerie integrată ale Porsche Engineering din întreaga lume.