Aerostar ridică un hangar în zona Aeroportului Internațional Iași, investiție de 5,6 milioane de euro

Compania Aerostar va investi 5,6 milioane de euro la Iaşi într-un hangar de mentenanţă aeronave civile şi anexa tehnică, instalaţii, amenajări edilitare şi împrejmuire teren pentru punctul de lucru deschis în zona Aeroportului Internaţional Iaşi. „Durata acestuia este de 18 luni, iar valoarea totală este de 5.600.000 euro, exclusiv TVA. În acest sens, compania a făcut public un anunţ pentru acţionari în care a arătat că a fost semnat un contract de antrepriză, scrie Ziarul de Iași.

Finanţarea acestei achiziţii este asigurată din surse proprii“, se arată în anunţul publicat pe Bursa de Valori Bucureşti.

În toamna anului trecut, Aerostar a semnat un contract de concesiune a unei suprafeţe de 16.000 mp cu Consiliul Judeţean (CJ), terenul fiind amplasat în incinta aerogării ieşene.

Compania băcăuană va achita o redevenţă anuală de 10.500 euro pe o perioadă de 49 de ani. Intenţia Aerostar este să construiască o unitate de mentenanţă (hangar) pentru avioane civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737, aeronave folosite cu predilecţie de companiile care operează zboruri la Iaşi.