Omul de afaceri Alexandru Mircea Mihăescu ridică un hotel de opt etaje în zona Romexpo

Omul de afaceri Alexandru Mircea Mihăescu, care controlează grupului de transport și logistică TTS, va construi, împreună cu fiul său, un hotel cu opt etaje pe Bulevardul Expoziției din București, în zona Romexpo, scrie Profit.ro. Clădirea va avea 32 metri înălțime.

Direcția de Urbanism a Primăriei a emis aviz de oportunitate pentru proiect încă din 2015, acesta primind certificat de urbanism în același an, prelungit ulterior.

Mihăilescu este cel mai mare acționar al TTS, cu peste 47% din capital. Din acționariatul grupului face parte, cu 9% din capital, și fostul ministru al Finanțelor Viorel Ștefan, originar din Galați, remaniat în vara anului trecut și recent instalat vicepremier în Guvernul Dăncilă. Ștefan a fost economist la Navrom Galați și ulterior director general al companiei, în perioada 1980-1991. Grupul TTS este unul dintre cei mai mari operatori de transport naval din România, având însă operațiuni și în transportul feroviar, prin firma Transfer International Spedition (TIS).