Wallberg Properties inaugurează Arad Plaza

Dezvoltatorul Wallberg Properties inaugurează Arad Plaza, unul dintre cele mai spectaculoase proiecte rezidențiale din vestul țării. Au fost finalizate 107 apartamente premium-high, suprafețele destinate birourilor, și spațiile comune. Proiectul a fost inclus în top 5 proiecte premium din România de către Coldwell Banker în 2017.

Arad Plaza este compus din trei corpuri cu o suprafață de peste 20.000 mp construiți. Situat la kilometrul 0 al Aradului, Arad Plaza cuprinde 107 apartamente cu două, trei, patru camere, lofturi și penthouse-uri și peste 1.200 mp de birouri de tip SOHO – small office home office, scrie www.arq.ro.

“Proiectul nostru este primul ansamblu rezidențial major cu un amplasament cu adevărat premium, care respectă standarde internaționale pentru această categorie de locuințe, în ceea ce privește conceptul, dimensiunea, calitatea, facilitățile, parcajele și eficiența energetică. Era mult mai la îndemână, atât din punct de vedere a vitezei de dezvoltare și de absorbție, dar și a profitabilității să construim un proiect pe segmentul mediu. Am ales să ne asumăm însă responsabilitatea de a dezvolta un proiect deosebit pentru comunitatea locală, să ne aducem contribuția asupra patrimoniului Aradului, îmbogățindu-l. Construim durabil, un proiect care să stea în picioare și în secolul următor. Propunem un concept unic, de înaltă ținută, la un preț de vânzare situat în jurul valorii de 1.100 euro/mp util, sub prețul mediu pe nou plus vechi din Timișoara. Randamentele obținute din chirii în ansamblul nostru depășesc 8%/an, iar potențialul de apreciere a prețurilor este ridicat, ținând cont de faptul că proiecte similare în Timișoara sunt cu 35-40% mai scumpe și având în vedere potențialul economic al Aradul, oraș aflat în primele 10 din țară ca performanță economică. Aradul este și va fi un nod rutier și logistic strategic, foarte important în contextul convergenței economiei”, subliniază Valentin Morar, CEO-ul Wallberg, citat de publicația amintită.

Arad Plaza este unul dintre proiectele fanion ale Wallberg Properties, fiind gândit astfel încât să devină un simbol unic în inima orașului Arad. Cu un design avangardist organic, inspirat din arhitectura nordică, Arad Plaza creează o premieră. Prima clădire nouă din centrul orașului, primele apartamente ale noii generații, primele grădini suspendate și primele spații de birouri de clasa A, construite pe concept SoHo (small office / home office) din Arad. Arad Plaza inovează în conceptul de locuire prin grijă pentru oameni, prin apartamente superioare unice, prin terase și spații luminoase, dar și prin ambientul creat, fiind singură clădire rezidențială din vestul țării cu 1400 mp de grădini suspendate.

O coloană întreagă dintr-unul din corpuri este rezervată spațiilor de birouri. Conceptul office propus prevede asigurarea unui spațiu de birouri ultracentral potrivit nevoilor business-urilor creative, freelancer-ilor și meseriilor liberale, dar chiar și companiilor care au nevoie de un birou amplasat central. “Este vorba despre un concept care va fi tot mai des utilizat în viitor, când numărul persoanelor care vor activa în regim de freelancing sau care vor avea nevoie de o prezență central va fi tot mai mare. Piața muncii se orientează deja în această direcție ceea ce oferă o flexibilitate deosebită și o mare libertate. Spre deosebire de home office-ul clasic, separarea spațiului de locuire față de cel de lucru întărește intimitatea și asigură o performanță ridicată”, spune Morar.