Wallberg a livrat peste 30.000 mp locuibili în 2018 și pregătește noi investiții

Dezvoltatorul arădean Wallberg a vândut peste 120 de apartamente în 2018, în cele trei proiecte aflate în diferite etape de dezvoltare și anunță demararea unor noi investiții de anvergură în 2019. Suprafața cumulată a apartamentelor livrate în 2018 depășește 30.000 mp.

 

În ceea ce privește vânzările, cel mai mare succes comercial a fost înregistrat de proiectul Sunnyville din Brașov, cu peste 80 de unități vândute în 2018, restul apartamentelor contractate fiind distribuite în Arad Plaza, aflat la ultimele apartamente disponibile, respectiv XCity Towers din Timișoara, a cărui construcție a demarat în toamna anului trecut.

 

De altfel, 2018 a fost unul din cei mai dinamici ani din istoria dezvoltatorului arădean, marcând livrarea a trei proiecte imobiliare – Bourgeoise Residence și Arad Plaza în Arad, respectiv Sunnyville Residence în Brașov, totalizând o suprafață locuibilă de peste 30.000 mp. Pe de altă parte, etapa a doua a proiectului Sunnyville – Sunnyville Garden – lansat în 2018 este în curs de finalizare, actualmente lucrându-se la finisajele interioare ale apartamentelor. De altfel, în 2019 vor fi predate cele 97 de apartamente aferente fazei a doua a ansamblului rezidențial din Brașov, Sunnyville Garden.

În același timp, Tower One din XCity Towers se află la faza de structură, lucrările avansând suficient de repede pentru ca imobilul să fie livrat înainte de termenul estimat inițial, vara anului 2020. Astfel, la finalul anului 2019, prima fază din XCity Towers va fi construită în proporție de 90%.

 

2018 a fost un an foarte bun pentru noi, am derulat în paralel patru proiecte în trei orașe diferite, am livrat trei imobile și am demarat construcția altor două. Ritmul vânzărilor a fost satisfăcător, în ciuda apariției a numeroare proiecții negative despre piață, alimentate de climatul socio-politic, instabilitatea cursului de schimb și a fluctuațiilor indicatorului ROBOR. La nivelul grupului, am înregistrat venituri de peste 18 milioane de euro. 2019 se anunță cel puțin la fel de dinamic, având în vedere intenția noastră de a lansa primul proiect imobiliar în Capitală”, declară Valentin Morar, CEO și fondator Wallberg.

 

Wallberg va demara noi investiții în 2019: Tower Two din cadrul ansamblului rezidențial XCity Towers în Timișoara, respectiv blocurile 3 și 4 din cadrul proiectului Sunnyville Brașov. În același timp, dezvoltatorul caută activ oportunități de investiție într-un prim ansamblu rezidențial pe care să îl construiască în București.

 

Apreciem condițiile actuale de piață ca fiind potrivite pentru demararea de noi investiții. Cererea pentru apartamente noi se menține la un nivel acceptabil, iar prețurile au ajuns la  stabilitate. În același timp, orașele care ne interesează evoluează pozitiv. Riscul pe care îl vedem vine dinspre piața muncii și se traduce pentru noi în a găsi în continuare forța de muncă necesară pentru susținerea ritmului de investiții pe care ni-l dorim ”, estimează Valentin Morar.